Ve sportovním areálu Škoda sport park se začne stavět skateboardový bazén

Ve sportovním areálu Škoda sport park se začne stavět skateboardový bazén
Městský obvod Plzeň 2 – Slovany vyjde vstříc mladým lidem, kteří navštěvují Škoda sport park (ŠSP) a věnují se skateboardingu. Kromě skateparku, který je ve ŠSP v provozu již několik let, budou moci skateboardisté využívat nově také skatebazén (tzv. bowl).

Vyznavači skateboardingu již před časem o stavbu skatebazénu projevili zájem, na což navázala jednání spředstaviteli druhého městského obvodu. „Návrh skatebazénu jsme od samého počátku výstavby konzultovali se zástupci komunity skatu,“ sdělil místostarosta MO Plzeň 2 – Slovany Jan Fluxa. Skatebazén sportovcům poskytne moderní plochu a nové možnosti vyžití.

Skatebazén se začne stavět ve chvíli, kdy nastanou vhodné klimatické podmínky pro výkopové práce a provádění samotné betonáže konstrukce bazénu. Vsoučasné době probíhá příprava staveniště, průzkumy a vyměřování inženýrských sítí.

„Skatebazén je navržen jako betonový monolitický prvek, shrubými půdorysnými rozměry 24 m x 22 m, s úkosem na jedné straně. Pojezdové hrany budou zpevněny kovovými profily. Zastavěná plocha skatebazénu bude přibližně 480 m2,“ přiblížil technické parametry starosta MO Plzeň 2 – Slovany Lumír Aschenbrenner. Skateboardový bazén bude částečně zapuštěný do terénu a je navržen pro jízdy na skateboardech a na kolech BMX.

Dokončení díla je plánováno vkvětnu roku 2017. Náklady stavby byly vykalkulovány na 3,03 mil. Kč. Financování stavby je zajištěno zrozpočtu druhého městského obvodu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!