Víkend na Vysočině bude patřit umělcům, kteří zpřístupní své ateliéry veřejnosti

Víkend na Vysočině bude patřit umělcům, kteří zpřístupní své ateliéry veřejnosti
Jak se vyrábí kovaná zvonička, ručně váže kniha nebo fouká skleněná vánoční ozdoba? To vše se dozví návštěvníci Dnů otevřených ateliérů v Kraji Vysočina, které se uskuteční o tomto víkendu, v sobotu 7. a neděli 8. října.

Dveře svých dílen už po třinácté otevře více než stovka umělců z celého kraje. Profesionální i amatérští tvůrci příchozím představí svoji tvorbu od malířství, sochařství, keramiky, designu, řezbářství až po rozmanitá řemesla jako je zpracování kůže nebo proutí a mnoho dalšího. Součástí akce je také možnost volného vstupu do některých muzeí a galerií.

Zážitky spojené s uměním návštěvníkům zprostředkují také některé umělecké školy a spolky sdružující různé tvůrce. Seznam všech zapojených míst nabízejí pracovníci informačních center, k dispozici je také na webu www.doavysocina.cz, kde jsou zároveň informace o otevírací době. Každý zapojený ateliér je označen červenobílou vlajkou nebo plakátem.

Akci organizuje krajská příspěvková organizace Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, záštitu nad třináctým ročníkem Dne otevřených ateliérů na Vysočině převzal Roman Fabeš, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

Zdroj: TZ Kr-Vysocina.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!