Viktoria vstupuje do světa eSportu, působí ve světě konzolových her

Viktoria vstupuje do světa eSportu, působí ve světě konzolových her
Viktoria spouští projekt se zaměřením na FIFA sekci, do které angažovala momentálně nejlepšího hráče v ČR Lukáše Poura, který figuruje pod přezdívkou T9Laky.

Další hráči budou za Viktorii bojovat v rámci spolupráce s organizací Inaequalis (INAE).

Viktoria zahájila jednání o spolupráci s INAE v lednu letošního roku. „Ačkoliv jde o prostředí, které se v českém fotbale teprve rozvíjí, Viktoria v něm vidí potenciál. Můžeme tím oslovit řadu našich stávajících příznivců, získat nové a samozřejmě opět s našimi fanoušky propojit také partnery klubu,“ uvedl ke vzniklému kontraktu generální manažer Adolf Šádek.
 
 První úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat, už v dubnu T9Laky v dresu plzeňské Viktorie potvrdil svou aktuální dominanci ve fotbalovém gamingovém světě a získal prvenství ve finále iSport LIGY. „Těší mě, že o mě byl ze strany Viktorie zájem, a hlavně že Plzeň vstupuje do tohoto světa. Jsem moc rád, že můžu reprezentovat barvy Viktorky, protože je to pro mě šance zlepšovat se a zvýšit svůj kredit. Věřím, že to pro obě strany bude výhodnáspolupráce a dočkáme se minimálně takových úspěchů, jakých Viktorka dosahuje na hřišti,“ neskrývá nadšení aktuálně nejlepší český hráč FIFA19 T9Laky.
 
 V rámci spolupráce s Inaequalis budou za Viktorii Plzeň na turnajích nastupovat další vybraní hráči s aktuálně nejvyšší výkonností z této organizace. Každý hráč INAE zároveň musí dodržovatkodex slušného chování a vystupování. „Mnoho lidí dnes spílá dětem, kolik času tráví u displeje, ať už telefonu, tabletu, nebo PC. V Inaequalis se snažíme nebojovat s dnešním trendem displejů a online hraním, ale hledáme cestu rovnováhy mezi e-sportem a tradičnímsportem. Když jsme s Viktorií Plzeň začali domlouvat partnerství, bylo nám jasné, že se rodí výjimečné pojetí fotbalu, který všichni milujeme a dokáže nás spojovat. A proč zrovna Viktoria Plzeň? Inaequalis vzniklo v Plzni. Máme Plzeň v srdci,“ vysvětuje logikuspojení prezident organizace INAE Jan Pašek.
 
 Součástí projektu jsou i další propagační eventy a aktivity pro fanoušky. Viktoria bude mít svůj vlastní Twitchkanál, na kterém se T9Laky bude pravidelně věnovat komentování svých víkendových utkání a stejně tak bude v pravidelných instruktážních videích s názvem „Play like Laky“ učit amatérské hráče jednotlivým dovednostem.
 
 Ve fanshopu Viktorie se od nové sezony mohou fanoušci těšit i na speciální kolekci ve spolupráci s Pumou a nebudou chybět ani výzvy a souboje s některými hráči A-týmu.

 
 Inaequalis vznikla v roce 2011 jako útočiště pro všechnyslušné hráče bez ohledu na jejich herní schopnosti a jejím cílem je poskytnout prostor pro trénink hráčů ve všech výkonnostních ligách. V roce 2015 založila neziskovou organizaci, kde klade důraz na slušné chování a sdružování hráčů také v reálném životě.Nepodporuje násilné hry a snaží se mladým vštípit hodnoty, fair-play a pomáhá je chránit ve virtuálním světě. Aktuálně je hráčskou organizací s nejvyšším počtem členů v ČR a na Slovensku.

Štítky: fc viktoriahryfifa

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!