Vysoký zájem pedagogů o očkování zaznamenala Poliklinika Agel v Plzni

Vysoký zájem pedagogů o očkování zaznamenala Poliklinika Agel v Plzni
Do očkování pedagogických pracovníků proti onemocnění covid-19 se zapojilo také očkovací centrum v rámci Polikliniky AGEL Plzeň na Švihovské ulici.

„Očkování pro učitele a dalších pracovníků ve školství provádíme od středy 3. března. Zaznamenali jsme z této skupiny obyvatel velký zájem o očkování. Ve čtvrtek jsme v našem očkovacím centru měli zaregistrováno přes 300 pedagogů. Aktuálně jsme schopni naočkovat zhruba 60–70 zájemců za den.  Ve středu 10. března pak proběhne další vlna očkování, kdy počítáme až se 100 pedagogy,“ říká vedoucí očkovacího centra Polikliniky AGEL Plzeň Mgr. Bronislav Uriča. Všichni zájemci jsou momentálně očkováni vakcínou od firmy AstraZeneca, kterou poskytl stát prostřednictvím Plzeňského kraje.

Zájem o očkování projevilo široké spektrum pracovníků ve školství. Jedná se o učitele základních a středních škol, asistenty pedagoga i pracovníky různých škol se speciálním zaměřením. Samotná organizace očkování je pak řešena tak, aby nedocházelo k potkávání rizikové skupiny seniorů a pedagogů. Cílem je minimalizovat riziko nákazy mezi těmito dvěma skupinami lidí.

Vakcinační centrum se nachází v krajní části hlavní budovy polikliniky na ulici Švihovská 2444/14. Pro vstup do očkovacího centra je vyhrazen speciální vstup v zadní části polikliniky pro větší komfort klientů, kteří nebudou muset procházet přes hlavní vstup a recepci. V místě očkovacího centra klienti nejprve projdou administrativní částí v Registrační místnosti a posléze budou vyzváni ke vstupu do Očkovací místnosti, kde bude provedeno samotné očkování.

Přihlašování k očkování:
Lidé se musí k vakcinaci hlásit výhradně prostřednictvím centrálního rezervačního systému Ministerstva Zdravotnictví ČR https://registrace.mzcr.cz/ 

Další pokyny k očkování
Očkování probíhá pouze na základě předchozí registrace.
Na očkovací místo se dostavte ve Vašem termínu a v daný čas.
S sebou potřebujete průkaz totožnosti a průkaz pojištěnce. Před očkováním bude potřeba vyplnit dotazník, který si můžete vyplnit předem. Urychlíte tak potřebnou administrativu před očkováním.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!