Webové stránky MČ Praha 2 jsou nejlepší v Praze

Webové stránky MČ Praha 2 jsou nejlepší v Praze
Městská část Praha 2 získala prvenství v krajském kole soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb 2022.

Ocenění za nejlepší webové stránky v metropoli převzal tajemník úřadu Michal Kopecký během úterního slavnostního ceremoniálu v Rezidenci primátora.

„Získání nejvyššího ocenění v této oblasti si velice vážíme. Webové stránky považujeme za jeden z klíčových komunikačních nástrojů radnice. Je pro nás naprosto zásadní, aby občané a lidé, kteří v naší městské části žijí a pracují, měli aktuální přehled o místním dění a byli včas informováni o zásadních rozhodnutích vedení radnice, plánech a vizích. Úspěch je samozřejmě zavazující a my budeme nadále usilovat o to, aby naše radnice i úřad byly moderním a vstřícným místem,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Tradiční soutěž Zlatý erb ve svém 24. ročníku výrazně inovovala hodnotící kritéria s důrazem na uživatelskou přívětivost a informační hodnotu pro občany a návštěvníky obce. Vůbec poprvé v historii udělila porota soutěže první cenu hned dvěma městským částem, jednou z nich byla právě Praha 2.

„Webové stránky jsou jedním z informačních a komunikačních nástrojů, na jejichž rozvoji pracujeme dlouhodobě. Jejich důležitost jsme si mohli ověřit i během dvouleté pandemie, kdy jsme se snažili maximum agendy úřadu vyřizovat online. V tomto ohledu maximálně podporujeme plnou digitalizaci veřejné správy, která by v budoucnu umožnila výrazně omezit nutnost osobní návštěvy úřadu. Dosažené ocenění je tak výsledkem našeho každodenního úsilí o dosažení kvality v této oblasti,“ dodal u příležitosti převzetí ocenění tajemník ÚMČ Praha 2 Michal Kopecký.

Nové webové stránky www.praha2.cz městská část Praha 2 spustila u příležitosti oslav Roku Dvojky 22.2.2022. Oproti těm původním jsou modernější a vizuálně i uživatelsky příjemnější. Web je jednoduše dostupný nejen z počítače, ale díky responzivnímu rozlišení i z mobilních telefonů a tabletů. I přes tyto změny si stránky zachovaly v co největší míře původní strukturu, tak aby vyhledávání v nich bylo co nejjednodušší.

Soutěže Zlatý erb se Praha 2 účastní pravidelně a v minulých letech získala několik ocenění. S webovými stránkami se v krajském kole soutěže umístila na první příčce hned třikrát a druhou a třetí příčku obsadila čtyřikrát. Městská část bodovala i v kategorii Smart City a nejlepší elektronická služba. V roce 2017 se službou mapového portálu WebGIS skončila třetí a loni s projektem Encyklopedie Prahy 2 dokonce první v krajském i celostátním kole.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!