Za TOP 09 bude kandidovat do Senátu starosta Přeštic Karel Naxera

Za TOP 09 bude kandidovat do Senátu starosta Přeštic Karel Naxera
Výkonný výbor TOP 09 schválil jako kandidáta do Senátu pro obvod č. 7 – Plzeň-město starostu Přeštic Mgr. Karla Naxeru (TOP 09). Starostou je od roku 2014, kdy kandidoval jako lídr kandidátky TOP 09 a zvítězil ve volbách.

Před tím pracoval na různých pozicích zejména ve stavebnictví. Vystudoval Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni.

„Celostátní politika nesmí být odtržena od dění v regionech. Proto bych v Senátu chtěl konkrétně pomáhat rozvoji menších měst a obcí nejen u nás v Plzeňském kraji. Jako starosta Přeštic vím, s jakými úskalími se potýkají menší obce i jejich obyvatelé. Věřím, že bych svou téměř osmiletou zkušenost s vedením města dokázal efektivně zúročit i v Senátu,“ říká starosta Přeštic a kandidát do Senátu Karel Naxera.

Během uplynulých dvou funkčních období se v Přešticích podařilo městu například vybudovat a otevřít městský pivovar a restauraci U Přeška, postavit loděnici, zrekonstruovat největší městskou budovu, takzvaný „Modrý dům“ s prostory pro kanceláře, úřady a 32 byty nebo modernizovat centrální systém vytápění s vysokou energetickou účinností a maximálním využitím energie z obnovitelných zdrojů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!