Zábavné venkovní hry mají novou trasu. Putovat Prahou 2 můžete po stopách Milady Horákové

Zábavné venkovní hry mají novou trasu. Putovat Prahou 2 můžete po stopách Milady Horákové
Praha 2 pokračuje v seriálu venkovních her Putování Prahou 2.

V pořadí již čtvrtá trasa provede zájemce po místech spjatých s památkou Milady Horákové. Projít se, poznávat i soutěžit mohou zájemci až do 31. května 2022.

„Poznávat historii a dozvídat se zajímavosti lze zábavnou formou, i když jde o vážnější témata. Po odhalení nové pamětní desky na rodném domě Milady Horákové a vydání publikace jsme se rozhodli život statečné ženy, která se stala symbolem odporu proti totalitě ve 20. století, přiblížit také novou trasou hry Putování Prahou 2. Účastníci hry se vydají od rodného domu dalšími místy na Vinohradech, kde byla Milada, rozená Králová, pokřtěna, vyrůstala, chodila do škol a vdala se. Navštíví i místa na Novém Městě a na Vyšehradě, kde je uctěna její památka,“ představuje téma nové hry její iniciátor Jaroslav Šolc, místostarosta Prahy 2 pro oblast kultury.

Putovní hru si mohou zájemci zahrát sami, s rodinou nebo s přáteli. S chytrým telefonem, nebo jen s otázkami na papíře. Trasu lze projít i po částech, účast je zdarma. Na devíti stanovištích se soutěžící dozvědí mnohé zajímavosti o Miladě Horákové i navštívených místech. Budou opět řešit zadané úkoly a sbírat body za správné odpovědi na otázky. Pokud jich získají do konce května dostatek, zapojí se do losování o věcné ceny.

„Zájem o předchozí trasy nás těší a povzbuzuje. Již teď připravujeme další putovní hry, které se vztahují k tématům spojeným s českou historií procházející naší městskou částí. Jednou z nich je trasa ke 160. výročí vzniku Sokola, druhou si pak připomeneme 80 let od akce Anthropoid. Obě nové trasy otevřeme ještě v prvním pololetí a zájemci o venkovní hry se tak mají na co těšit. Novinkou bude i dlouhodobé sbírání bodů z libovolných tras Putování Prahou 2 v rámci Roku Dvojky, kdy limitem pro účast v soutěži o věcné ceny bude zisk symbolických 222 bodů,“ dodává Jaroslav Šolc.  

Do putovních her se mohou zájemci zapojit prostřednictvím speciálního webu: https://putovani.praha2.cz/.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!