Žáci dvou škol v Plzni budou mít kvůli stavebním pracím delší prázdniny

Žáci dvou škol v Plzni budou mít kvůli stavebním pracím delší prázdniny
Žáci ze dvou plzeňských základních škol převezmou v letošním školním roce výjimečně vysvědčení dříve než děti na ostatních školách. Jedná se o 26. základní školu a Benešovu základní a mateřskou školu.

Důvodem jsou plánované stavební práce a rekonstrukce školních prostor. Odlišnost v organizaci školního roku u těchto dvou institucí odsouhlasila Rada města Plzně. Schválit ji musí ministerstvo školství.

„V souvislosti se zahájením stavebních prací na těchto školách není možné zajistit výuku. Školní rok tak předčasně skončí v pátek 21. června, kdy učitelé předají žákům vysvědčení. Poté budou mít děti čtyřdenní ředitelské volno a 28. června budou školy uzavřeny,“ vysvětlila náměstkyně primátora pro oblast školství Lucie Kantorová s tím, že celá věc bude projednána se zákonnými zástupci žáků škol.

Na 26. ZŠ zahájí na konci školního roku stavbu nového pavilonu, na Benešově ZŠ a MŠ začne rekonstrukce suterénu, kde se nachází učebna robotiky, školní šatny, dílna, klub, kuchyně i jídelna a další kanceláře a zázemí školy.
Obě školy se dotazují rodičů, zda pro toto období potřebují naléhavě obstarat školní družinu. Dle zájmu jsou připravené ji zajistit.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!