Zkontrolovat znaménka po létě je důležité. Přijďte do Polikliniky Agel

Zkontrolovat znaménka po létě je důležité. Přijďte do Polikliniky Agel
Rakovina kůže patří mezi nejzákeřnější onkologická onemocnění a prevence je nejúčinnější cestou, jak odhalit hrozící nebezpečí.

Poliklinika AGEL Plzeň proto připravila od středy 21. září 2022 „Měsíc prevence melanomu“, kdy všem objednaným pacientům zkontroluje znaménka kožní lékařka MUDr. Tamara Skalová. Tato akce bude k dispozici každou středu odpoledne až do 19. října 2022. Zájemci se mohou objednávat k vyšetření telefonicky na čísle 371 155 243 nebo přímo na recepci Polikliniky AGEL Plzeň.

Měsíc prevence melanomu na Poliklinice AGEL Plzeň v ulici Švihovská 14 se bude konat každou středu od 21. září do 19. října. Vždy v odpoledních hodinách od 15:30 do 17:30 hodin. „Máme konec léta a během něj řada lidí trávila volný čas na sluníčku, a proto je ideální doba přijít si k nám kůži zkontrolovat. Pro akci jsme cíleně zvolili pozdější hodiny odpoledne, aby lidé měli prostor se nechat vyšetřit a nemuseli si brát volno v zaměstnání,” říká MUDr. Daniela Vítková, provozní ředitelka Polikliniky AGEL Plzeň.

Melanomem, nejvíce zákeřnou formou rakoviny kůže, trpí stále více lidí.  Podle statistik tvoří právě tento karcinom dvě třetiny veškerých úmrtí na kožní nádory, přitom pouze včasné odhalení maligního melanomu může vést k úspěšné léčbě. „Kromě vyšetření kožních znamének nabídneme každou středu během konání akce také odborné poradenství v prevenci vzniku kožních nádorů a ochraně před sluncem,” pokračuje MUDr. Daniela Vítková.

Mnoho lidí v minulých letech z důvodu pandemie koronaviru s návštěvou lékaře váhají, i když mají podezření na zdravotní problémy, například na nebezpečné znaménko. Přitom obecně platí, že čím dříve lékař nádor objeví, tím větší je pravděpodobnost uzdravení.  Je proto velmi důležité sledovat svá znaménka a alespoň jednou ročně si je nechat vyšetřit u odborného lékaře.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!